Letselschade
Ineens krijgt u ermee te maken. Wij kunnen u helpen
Letselschade. Waarschijnlijk heeft u nooit stilgestaan bij dat woord. Maar ineens krijgt u ermee te maken. Bijvoorbeeld omdat u het slachtoffer bent geworden van een verkeersongeluk of een bedrijfsongeval. Alle schade die u daardoor lijdt wordt letselschade genoemd. Dat kan financiële schade zijn, maar ook de geestelijke (immateriële) schade. Een ongeval kan namelijk ingrijpende consequenties voor u hebben.
Atlas Letselschade helpt u met de nasleep van het ongeval
Wij handelen alle juridische en administratieve zaken voor u af. En heel belangrijk: we zorgen ervoor dat alle kosten en schadeposten waar u tegenaan loopt, volledig vergoed worden. Het is belangrijk dat u uw leven zo snel mogelijk weer kunt oppakken. Zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over uw financiën. Dat is waar wij ons 100% voor inzetten. U kunt op ons rekenen!
.
Slachtoffer
Na een ongeluk komt er van alles op u af. Welke juridische stappen moet u zetten? Hoe zit het met aansprakelijkheid en schadevergoedingen? En wat zijn de financiële gevolgen voor u?
Atlas Letselschade helpt u zonder dat het u iets kost.
Werkgever
Wat doet u als een van uw medewerkers het slachtoffer is geworden van een ongeval? Wat zijn de gevolgen daarvan voor u als werkgever? Wat zijn uw rechten en plichten? En welke stappen moet u allemaal nemen?
Bij Atlas Letselschade bent u verzekerd van de beste begeleiding die u zich kunt voorstellen.
Vragen over letselschade
Wat is Letselschade?
Letselschade is de schade die u nu of in de toekomst lijdt als u bij een ongeval betrokken bent geraakt. Het is de schade als gevolg van een verkeersongeluk, een bedrijfsongeval of een ander soort ongeval. U bent het slachtoffer en een ander is aansprakelijk. Een letselschade-expert kan u helpen met de juridische afwikkeling van de zaak en zorgt dat u een vergoeding krijgt voor alle schade.
Wanneer heb ik recht op schadevergoeding?
Wanneer u het slachtoffer bent van een ongeval waar iemand anders de veroorzaker van is, dan is de andere partij over het algemeen aansprakelijk voor de schade die u lijdt. Dat kan de schade zijn als gevolg van een verkeersongeluk, een bedrijfsongeval of een ander soort ongeval. U bent het slachtoffer en een ander is aansprakelijk. Een letselschade-expert helpt u met de juridische afwikkeling van de zaak en zorgt dat u een vergoeding krijgt voor alle schadeposten.
Welke schade krijg ik vergoed?
Bij letselschade gaat het om alle schade die u lijdt door een ongeval. Nu, maar ook in de toekomst. Dat kan financiële schade zijn, maar ook geestelijke (immateriële) schade. De totale schade kan heel groot zijn omdat een ongeval ingrijpende consequenties op uw leven kan hebben.
U krijgt een vergoeding voor alle schade die u lijdt als gevolg van het ongeval. We hebben een aantal schadeposten voor u op een rijtje gezet:
- Medische kosten
- Kosten voor het verblijf in een ziekenhuis of revalidatiecentrum
- Het verlies van arbeidsvermogen omdat u uw werk niet meer (volledig) kunt doen
- Kosten voor aanpassingen in uw woning. Of verhuiskosten als u niet meer in uw woning kunt blijven wonen
- Kosten voor aanpassingen en hulpmiddelen. Bijvoorbeeld aanpassingen aan uw auto
- Studievertraging
- Kosten voor huishoudelijke hulp
- Eigen bijdrage / eigen risico zorgverzekering
- Reiskosten en de kosten van vervoersvoorzieningen
- Kosten voor persoonlijke verzorging
- Kosten in verband met zelfwerkzaamheid. Als gevolg van het ongeval kunt u niet meer alles zelf doen en moet u iemand inschakelen voor klussen in of rondom uw woning
- Verhoogde economische kwetsbaarheid. Het is moeilijk voor u om weer een baan te vinden
- Smartengeld
Wat is immateriële schade?
Een ongeval treft u niet alleen in uw portemonnee. Naast financiële schade kunt u na een ongeval ook te maken krijgen met immateriële schade. Met pijn en verdriet. Of het verlies van levensvreugde na een ongeval of medische fout. Misschien houdt u lichamelijke klachten over aan een ongeluk. Of heeft u blijvende littekens. Het kan ook zijn dat u uw werk, hobby of sport niet meer kunt uitvoeren. Bij Atlas Letselschade besteden we naast alle materiële schade ook veel aandacht aan de compensatie van de immateriële schade die u lijdt als gevolg van een ongeval.
Waarom moet ik juist kiezen voor Atlas Letselschade?
Als u kiest voor Atlas Letselschade, dan kiest u voor deskundige juridische bijstand door ervaren juristen. Wij helpen u bij het verhalen van alle schade. Het is de schade die u nu lijdt, maar ook alle toekomstige schade. We doen dat op een persoonlijke en klantvriendelijke manier, waarbij we uitgebreid de tijd nemen voor u. Onze focus ligt op aandacht, begrip en communicatie. Dat merkt u aan onze werkwijze. Uiteraard beschikken we over het Nationaal Keurmerk Letselschade. Wij wikkelen de juridische, administratieve en financiële kant van de letselschadezaak voor u af, zodat u zich kunt op richten op uw herstel. U hoeft ons niet te betalen voor onze ondersteuning.
Wat zijn de kosten voor het inschakelen van een letselschade adviseur?
U hoeft niets te betalen. De dienstverlening van Atlas Letselschade is voor u als cliënt altijd kosteloos. Wij maken uiteraard wel kosten, want we willen u zo goed mogelijk begeleiden. Onze vergoeding om u te helpen, wordt betaald door degene die aansprakelijk is voor het ongeluk. Zo is het geregeld in de Nederlandse wet.
Wat is smartengeld?
Veel mensen krijgen naast financiële schade ook te maken met immateriële schade. Bijvoorbeeld met pijn en verdriet. Met blijvende lichamelijke klachten na een ongeluk. Het kan ook zijn dat u uw werk, hobby of sport niet meer kunt uitvoeren. Smartengeld is de financiële vergoeding voor deze immateriële schade. Bij Atlas Letselschade besteden we veel aandacht aan de compensatie van de immateriële schade die u lijdt als gevolg van een ongeval.
Op hoeveel smartengeld mag ik rekenen?
We begrijpen dat dit een belangrijke vraag voor u is, maar we kunnen daar niet direct een antwoord op geven. Iedere persoon is uniek en ieder ongeval is anders. De hoogte van het smartengeld is van veel factoren afhankelijk. Wat zijn de exacte gevolgen van het ongeval voor u? Wat is uw leeftijd? Welke medische aspecten spelen er allemaal? Heeft u te maken met blijvende schade? Kunt u uw werk nog uitvoeren na het ongeval? Sommige letselschadebureaus kiezen ervoor om indicatieve bedragen te noemen. Wij doen dat juist niet. We gaan liever met u het gesprek aan, zodat we u een eerlijk en reëel beeld kunnen geven van waar u op mag rekenen.
.
Bekijk alle veelgestelde vragen